1 ΑΡΓΥΡΟ ΚΑΙ 2 ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ Η ΤΟΛΜΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΛΥΚΕΙΩΝ

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Taekwondo WTF Λυκείων διεξήχθη στο Oλυμπιακό κλειστό στάδιο Πάλης Άνω Λιοσίων, Αθήνα, στις 13 Απριλίου 2016. Είναι πολύ σημαντική η ένταξη πλέον στο σχολικό πλαίσιο για να δίδονται οι ανάλογες ευκαιρίες και στους αθλητές-ριες του Taekwondo. Η συμμετοχή ανερχόταν στους 540, σύμφωνα με τις δηλώσεις της ΕΛ.Ο.Τ., από ενεργούς αθλητές-ριες και συλλόγους μέσω ΕΛ.Ο.Τ. και με δηλώσεις στο TPSS. Η διαδικασία με τα δικαιολογητικά έγινε σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία ΕΛ.Ο.Τ. η οποία ήταν άψογη. Οι αγώνες διεξήχθησαν σε 6 τερέν με κανονισμούς διαιτησίας WTF, ηλεκτρονικούς θώρακες και κάσκες. Όλο το πρόγραμμα των αγώνων και την υλοποίηση ανέλαβε η ΕΛ.Ο.Τ. υποστηριζόμενη από τους προπονητές ( Coach ) για την ιδιαιτερότητα του αθλήματος. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό διότι συμμετείχαν πρωταθλητές-ριες και πολλοί αξιόλογοι αθλητές-ριες με τη σημαντική αιτιολογία της μοριοδότησης για τις ανώτερες σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ για όσους ανήκουν μόνο στο Λύκειο. Η έναρξη των αγώνων έγινε στις 9 π.μ. με τους τελικούς στις 12 το βράδυ με 5 αναμετρήσεις σε πολλές κατηγορίες.

Σε αυτή τη διοργάνωση, η οποία έγινε για πρώτη φορά με το άθλημα Taekwondo, συμμετείχε και ο Α.Σ. ΄Η Τόλμη΄ Κιλκίς με 9 αθλητές-ριες. Διακρίθηκαν οι :

      –   Φουλεδάκη Μαρία, +68 κιλά, Αργυρό μετάλλιο

      –   Μουλιώτα Αθανασία, -63 κιλά, Χάλκινο μετάλλια

      –   Δεληγιαννίδης Χριστόφορος, -48 κιλά, Χάλκινο μετάλλιο

Συμμετείχαν επίσης αλλά δεν κατάφεραν να διακριθούν παρά τη νίκη οι:

Καϊκη Βαλσάμω, -53 κιλά,

Σκαρλάτου Γεωργία, +68 κιλά,

Κουτσού Δήμητρα, -52 κιλά,

Ποζίδης Συμεών, -55 κιλά,

Κωνσταντινίδης Κυριάκος, -63 κιλά και

Βαφειάδης Αθανάσιος, -73 κιλά.

Στόχος του Υπουργείου Παιδείας και της Ομοσπονδίας ΕΛ.Ο.Τ. ήταν η δυνατότητα να διεκδικήσουν όλα τα παιδιά προκειμένου να χαράξουν το μέλλον τους μέσα από τη διάκριση.

”Μάθηση, αθλητισμός, υγεία και στόχος.”

Γονείς, εκπαιδευτικοί και προπονητές στηρίζουν την εκπλήρωση των ονείρων των παιδιών για ένα καλύτερο μέλλον, δηλώνουν και συγχαίρουν όλη την ομάδα για την προσπάθεια και συμμετοχή πάνω απ όλα ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κουραλίδης Παύλος και οι προπονητές Λεμονίδης Γεώργιος, Λεμονίδης Σταύρος και Λεμονίδης Μιλτιάδης και εύχονται καλή συνέχεια στις διοργανώσεις που ακολουθούν.

1