2ο Διεθνες πρωταθλημα Ταε Κβον Ντο WTF της Ενωσης Β. Ελλαδος ( Ε.ΤΑ.Β.Ε. )

διεξήχθη στο κλειστό γυμναστ[one_half last=”no”]…[/one_half][one_half last=”no”]…[/one_half]ήριο Ωραιοκάστρου Θεσ/νίκης στις 20-21 Οκτωβρίου 2012.

Οι ηλικιακές κατηγορίες ήταν ανδρών-γυναικών και εφήβων-νεανίδων. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι κάτοχοι μαύρης ζώνης με μικρότερους ηλικίας τους γεννηθείς  1998.

Η συμμετοχή κρατών ήταν 9 και οι αθλητές-ριες 340. Το επίπεδο ήταν υψηλό διότι συμμετείχαν έμπειροι-ρες πανευρωπαϊκού και παγκόσμιου επιπέδου και ειδικά με την ομάδα του πανεπιστημίου Yong In της Κορέας.

Οι αγώνες υποστηρίχτηκαν με ηλεκτρονικούς θώρακες Dae do και σένσορες σε 4 τερέν. Επίσης η μετάδοση ήταν live κ μέσω ίντερνετ είχαν τη δυνατότητα όλοι παγκοσμίως να το παρακολουθήσουν αναβαθμίζοντας έτσι το άθλημα.

Σε αυτή τη διοργάνωση συμμετείχε κ ο Α.Σ. ΄Η Τόλμη ΄ Κιλκίς με 8 αθλητές-ριες.

–         Αναστασιάδης Σεβαστιανός, Junior male έως 55 κιλά, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με νοκ άουτ στον τρίτο γύρο του τελικού, με έναν αξιόλογο αθλητή από το Κόσοβο.

–         Καϊκη Βαλσάμω, Junior female, έως 46 κιλά, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με μεγάλη διαφορά στο σκόρ.

–         Καλασαρίδου Αλεξάνδρα, Senior female, έως 74 κιλά, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο αλλά η εμπειρία της αντιπάλου δεν της επέτρεψε να συνεχίσει στον τελικό.

Στην πεντάδα:

–         Αναστασιάδης Παύλος, junior male, έως 59 κιλά,

–         Στεφανίδου Ευθυμία, junior female, έως 59 κιλά,

–         Φουλεδάκη Μαρία, junior female, έως 59 κιλά,

Στερήθηκαν όμως το μετάλλιο με ανατροπή του αποτελέσματος τα τελευταία δευτερόλεπτα παρά το προβάδισμα σε όλους τους γύρους.

–         Δανιηλίδης Χαράλαμπος, senior male, έως 74, και Δικαιοσυνόπουλος Χρήστος, junior male, έως 63 κιλά, μετά τον πρώτο αγώνα λόγω τραυματισμού δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν.

Η ιδέα του προέδρου της Ε.ΤΑ.Β.Ε. κ. Χρήστου Μανώλη να διοργανώσει για δεύτερη φορά διεθνείς αγώνες αναβάθμισε το άθλημα και βάζει τη χώρα μας στην τροχιά του ανταγωνισμού των μεγάλων διοργανώσεων, ευελπιστώντας  πολύ σύντομα να αναβαθμιστεί σε Α class. Από τις αγωνιστικές αναμετρήσεις όλων των επιπέδων μόνο θετικά μπορείς να αποκομίσεις, ειδικότερα από τα A class.

 

 

Ήταν μεγάλη τιμή για τη διοργάνωση η συμμετοχή της ομάδας από το πανεπιστήμιο Yong In της Κορέας, δηλώνει ο προπονητής του συλλόγου Λεμονίδης Γεώργιος  τονίζοντας την φιλική σχέση και συνεργασία του συλλόγου με το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο και τους προπονητές του Master Sung Chul Kang και Master Lim Hyeong Cho.

Συγχαρητήρια έδωσε και ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κουραλίδης Παύλος στους αθλητές-ριες για τις διακρίσεις και τη συμμετοχή πάνω από όλα, κ εύχονται καλή συνέχεια.