Εξετασεις προαγωγης ζωνων Tae Kwon Do

Εξετάσεις προαγωγής ζωνών Tae Kwon Do  του συλλόγου Α.Σ. Η Τόλμη Κιλκίς διεξήχθησαν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 στην αίθουσα  Μητροπόλεως

( πρώην Νομαρχίας Κιλκίς ).

Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται δυο φορές το χρόνο σύμφωνα με την ελληνική ομοσπονδία ΕΛ.Ο.Τ. και την Ε.ΤΑ.Β.Ε.

Η κάθε κατηγορία χαρακτηρίζεται κουπ (CUP), χρώμα ζώνης και ανάλογη είναι και η ύλη, και όταν καλυφθούν όλες οι κατηγορίες εξετάζονται για μαύρη ζώνη συλλόγου με χρόνο 5,5με 6 έτη και για την ομοσπονδία όπου επικυρώνεται επίσημα 6,6 με 7 έτη συνολικά με εξετάσεις εφ όλης της ύλης. Οι υποψήφιοι γι αυτό το επίπεδο πρέπει να είναι πλήρως καταρτισμένοι με πολλή προπόνηση και καλή ψυχολογία αναλαμβάνοντας και μεγάλη ευθύνη ο προπονητής για την επιτυχία.

Οι εξετάσεις διεξήχθησαν σε δυο προγράμματα. Το πρώτο από 10 cup έως 7 cup και στο δεύτερο από 6 cup έως και μαύρη ζώνη συλλόγου. Η ύλη αποτελείτο από βασική τεχνική για τους νέους και για τις υπόλοιπες κατηγορίες ( ανάλογα ) Poomsae ( πουμσέ ) τεχνικές με υποτιθέμενο αντίπαλο, τεχνική χεριών-ποδιών, τακτική αγώνα, θραύσεις και θεωρία. Η διαδικασία αυτή η οποία από μόνη της είναι ουσιαστικά πολύ σοβαρή είχε και χαρακτήρα γιορτής με αποτέλεσμα όλοι οι εξεταζόμενοι ανεξαρτήτου ηλικίας και ζώνης να χαρούν και μαζί φυσικά και οι γονείς που στηρίζουν όλη την προσπάθεια.

Μαύρη ζώνη συλλόγου απόκτησαν με επιτυχία οι:

-Αθανασιάδης Μελέτιος

-Βαλσαμίδης Παύλος

-Δαγκλής Στέργιος

-Βαφειάδης Αθανάσιος

-Σκαρλάτου Γεωργία

-Σκαρλάτου Κων/να-Ματίνα

-Παλοιού Αικατερίνη

-Καναργελίδου Θεοδώρα

Την εξεταστική επιτροπή πλαισίωσαν οι:

Πεχλιβάνης Ιωακέιμ Grand Master Kukkiwon 7 DAN, Χαμαλίδης Γρηγόριος και Κων/νίδης Σόλων Master ETU 6 DAN.

H διαδικασία αυτή είναι υποχρεωτική σε όλους για την προαγωγή σε οποιοδήποτε βαθμό. Από την διεκδίκηση μέχρι την κατάκτηση έχει σπάνια συναισθήματα συνοδευμόμενα με ηθική ικανοποίηση. Είμαστε κοντά στα παιδιά σε όλες τις προσπάθειες που καταβάλλουν και οπωσδήποτε με την μεγάλη στήριξη των γονέων που έχουμε χαράξει ένα κοινό δρόμο. Η εμπιστοσύνη είναι η κινητήρια δύναμη για να συνεχίσουμε με στόχους.  ( Ο Αθλητισμός είναι τρόπος ζωής ). Συγχαρητήρια έδωσαν συνολικά, για την παρουσία των αθλητών-ριών και το επίπεδο όπου ανήκει ο κάθε ένας, η εξεταστική επιτροπή, ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κουραλίδης Παύλος και ο προπονητής Λεμονίδης Γεώργιος και εύχονται καλή επιτυχία σε όλες τις δραστηριότητες που έρχονται.