ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΕΓΧΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΜΑΥΡΩΝ ΖΩΝΩΝ ΣΤΗ ΤΟΛΜΗ

Εξετάσεις προαγωγής εγχρώμων και μαύρων ζωνών taekwondo wtf του Α.Σ. ‘Η Τόλμη’ Κιλκίς διεξήχθησαν την Κυριακή στις 08/02/2015 στην αίθουσα Μητροπόλεως Κιλκίς. Η διαδικασία αυτή γίνεται δύο φορές το χρόνο σύμφωνα με την Ελληνική Oμοσπονδία Tαεκβοντό, χορηγώντας επίσημα διπλώματα.

Προϋπόθεση για την προαγωγή είναι η συμπλήρωση του χρόνου με συνεχή άσκηση και γνώση της ανάλογης ύλης ανά κατηγορία. Η ύλη αποτελείται από τα Poomsae (τεχνικές κινήσεων δίχως αντίπαλο), κινησιολογία (τεχνικές ποδιών – χεριών), ευλυγισία, Hosinsul (τεχνικές αυτοάμυνας από τα poomsae), Habon Kyorugi (ελεύθερες τεχνικές αυτοάμυνας), Kyupka (θραύσεις), Kyorugi (αγώνας) και θεωρία. Οι εξετάσεις διεξήχθησαν σε δύο προγράμματα . Στο πρώτο από 10 έως 7 cup και στο δεύτερο από 6 έως 1 cup. Επίσης μαύρη ζώνη συλλόγου, στην οποία η ύλη ήταν εξολοκλήρου, δηλαδή 8 poomsae, μια δοκιμασία αρκετά δύσκολη με δεύτερο στόχο την βελτίωση προκειμένου να ανταπεξέλθουν αργότερα στις εξετάσεις ΕΛ.Ο.Τ. Ο συνολικός χρόνος για την απόκτηση της μαύρης ζώνης ΕΛ.Ο.Τ. είναι 6,5 χρόνια και πάνω με συνεχή άσκηση και αποκλειστική ευθύνη των προπονητών του συλλόγου.

Η εξεταστική επιτροπή που τίμησε τον σύλλογο μας ήταν οι:

– Ιωακείμ Πεχλιβάνης, Grand Master Kukkiwon 7 Dan,

– Γρηγόριος Χαμαλίδης, 6 Dan ΕΤU,

– Σόλων Κωνσταντινίδης, 5 Dan ΕΛ.Ο.Τ.

Συγχαρητήρια έδωσε η επιτροπή σε όλους τους αθλητές –ριες, μικρούς και μεγάλους, για την άψογη συμπεριφορά και εκτέλεση.

Στόχος είναι το καλύτερο, με πολύ δουλειά γνώση και ποιότητα δήλωσαν οι προπονητές του συλλόγου και ευχαρίστησαν τους γονείς για τη στήριξη στην προσπάθεια που καταβάλλεται με κοινό στόχο τα παιδιά μέσα από την εμπιστοσύνη.