ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ WTF Η ΚΑΙΚΗ ΒΑΛΣΑΜΩ ΣΤΑ ΕΩΣ 53 ΚΙΛΑ

Πανελλήνιο πρωτάθλημα taekwondo WTF ανδρών/γυναικών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ΕΛ.Ο.Τ.) διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Κανήθου στην Χαλκίδα στις 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 2015. Το πανελλήνιο πραγματοποιείται μία φορά τον χρόνο και είναι η κορυφαία διοργάνωση διότι μέσα από αυτήν απαρτίζεται η εθνική ομάδα προκειμένου να συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της WTF που θα διεξαχθεί τους επόμενους μήνες. Η συμμετοχή ανερχόταν στους 300 περίπου αθλητές-τριες με ηλικίες από 1998 και κάτω. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό και οι αναμετρήσεις έως και 6 φορές σε αρκετές κατηγορίες. Οι αγώνες διεξήχθησαν σε 4 τεραίν με ηλεκτρονικούς θώρακες και κάσκες Daedo, video replay και τους νέους κανονισμούς διαιτησίας που εφαρμόζονται πλέον σε όλο τον κόσμο. Επίσης η κίτρινη κάρτα χρησιμοποιείται για τους αθλητές και προπονητές σε μεγάλες παραβάσεις που έχει έως και αποκλεισμό ανεξαρτήτου σκορ. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες για το ολυμπιακό ταεκβοντό και πρέπει να προστατευτεί από τυχόν κακόβουλους παγκοσμίως. Σε αυτήν την διοργάνωση συμμετείχε και ο Α.Σ. ‘Η Τόλμη’ Κιλκίς με 4 αθλητές-τριες:

  • Την Καίκη Βαλσάμω, έως 53 κιλά, η οποία μετά από 2 νίκες κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο.

Στην οκτάδα μετά από νίκες τους:

  • Δικαιοσυνόπουλο Χρήστο, έως 68 κιλά
  • Στεφανίδου Ευθυμία, έως 59 κιλά
  • Φουλεδάκη Μαρία, έως 73 κιλά

Πρέπει να τονίσουμε ότι το ταεκβοντό κάτω από την παγκόσμια ομπρέλα της WTF και της Ολυμπιάδας είναι από τα πιο δημοφιλή αθλήματα και μέσα από τον αγωνιστικό τομέα με διακρίσεις παρέχονται μόρια σε ΑΕΙ και ΤΕΙ σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το Υπουργείου Παιδείας.

Η συμμετοχή και η διεκδίκηση είναι σημαντικά στοιχεία του χαρακτήρα με την ηθική ικανοποίηση πάνω από όλα, ανεξαρτήτου αποτελέσματος.

Συγχαρητήρια έδωσαν στους αθλητές-τριες του συλλόγου για την προσπάθεια και τα αποτελέσματα ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κουραλίδης Παύλος και οι προπονητές Λεμονίδης Γεώργιος, Λεμονίδης Σταύρος και Λεμονίδης Μιλτιάδης και εύχονται καλή συνέχεια στις διοργανώσεις που έρχονται.