ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΕΓΧΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΜΑΥΡΩΝ ΖΩΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Εξετάσεις προαγωγής έγχρωμων και μαύρων ζωνών συλλόγου του Α.Σ. ‘Η Τόλμη’ Κιλκίς διεξήχθησαν στις 29/06/2016 στην αίθουσα της Μητρόπολης (πρώην Νομαρχία Κιλκίς). Η διαδικασία αυτή γίνεται δύο φορές το χρόνο σύμφωνα με την ελληνική ομοσπονδία ΕΛ.Ο.Τ., την Ε.ΤΑ.Β.Ε. και την WTF. Η κατηγορία ζώνης χαρακτηρίζεται διεθνώς με Cup και ξεχωρίζει με το χρώμα που αντίστοιχα με την γνώση έχει ο κάθε αθλητής-τρια. Η ύλη που εξετάζονται οι υποψήφιοι ανά ζώνη είναι Poomsae (τεχνικές με φανταστικό αντίπαλο), τεχνική χεριών ποδιών, βηματισμοί, τεχνικές Habon Kyorugi, τεχνικές Hosinsul, θεωρία και θραύσεις. Ο χρόνος που απαιτείται από την αρχική επαφή με το άθλημα όποιου αθλητή-ρια μέχρι τη μαύρη ζώνη συλλόγου είναι τουλάχιστον 6 έτη συνεχούς άσκησης και ένα επιπλέον για την ΕΛ.Ο.Τ.

Σε τρία προγράμματα πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις με το πρώτο στα baby taekwondo 3-5 ετών, στο δεύτερο 8ο έως 7ο Cup και στο τρίτο από 6 Cup έως και μαύρη ζώνη συλλόγου. Όλοι οι εξεταζόμενοι παρά το φυσιολογικό άγχος είχαν άψογη παρουσία διότι υποστηρίχτηκαν  τεχνικά για όλη την απαιτούμενη ύλη από τους προπονητές με εντατικό πρόγραμμα.

Για την σωστή διεξαγωγή σύμφωνα με την ΕΛ.Ο.Τ.  πρέπει να υπάρχει επιτροπή εξεταστών αυτήν την ιδιαίτερη ημέρα για τους αθλητές-τριες . Έκαναν την τιμή να πλαισιώσουν την επιτροπή οι Πεχλιβάνης Ιωακείμ 7 Dan Kukkiwon & ETU, Χαμαλίδης Γρηγόριος και Κων/δης Σόλων 6 Dan ETU.

Συγχαρητήρια έδωσαν σε όλους τους αθλητές-ριες του συλλόγου οι προπονητές Λεμονίδης Γεώργιος, Λεμονίδης Σταύρος, Λεμονίδης Μιλτιάδης και σύσσωμη η επιτροπή για την πολύ καλή παρουσία και εκτέλεση. Επίσης ευχαρίστησαν τους γονείς για την συνεχή παρουσία στηρίζοντας τα παιδιά και τον σύλλογο έχοντας μια κοινή πορεία, την πρόοδο των παιδιών. Μετά το πέρας των εξετάσεων το ΔΣ του συλλόγου με πρόεδρο τον κ. Κουραλίδη Παύλο εύχεται καλό καλοκαίρι με υγεία.