ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ DEAF TAEKWONDO Η ΦΟΥΛΕΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Taekwondo WTF Deaf Ανδρών-Γυναικών διεξήχθη στις 19-20 Ιουλίου 2016 στη Σαμψούντα (Τουρκία).

Η εθνική ομάδα συγκροτημένη συμμετείχε και διεκδίκησε τη διάκριση παρά τις δύσκολες συνθήκες στο τουρκικό κράτος, με τους αγώνες να διεξάγονται κανονικά, με ηλεκτρονικούς θώρακες Daedo, κανονισμούς διαιτησίας WTF, video replay και κάρτα ενστάσεων, στηριζόμενη και από την εθνική προπονήτρια της ομοσπονδίας κα Ζωή Κακαρέλη. Από τη Βόρεια Ελλάδα ως μέλη της Εθνικής  Ελλάδος αγωνίστηκαν και κατάφεραν να διακριθούν οι : Λιότσος Παύλος έως 58 κιλά χρυσό μετάλλιο Α.Σ. Αλμπατρος Θεσσαλονίκης, Φουλεδάκη Μαρία έως 67 κιλά χάλκινο μετάλλιο Α.Σ. Τόλμη Κιλκίς και Καλαϊτζής Κωνσταντίνος έως 80 κιλά χάλκινο μετάλλιο Μακεδονική Ασπίδα Κουφαλίων.

Πρέπει να τονίσουμε ότι οι συγκεκριμένοι αγώνες με τα σημερινά δεδομένα σύμφωνα με την ομοσπονδία έχουν προκριματικό χαρακτήρα για την ολυμπιάδα που θα διεξαχθεί στο ίδιο μέρος το 2017. Η προσπάθεια που κατέβαλλαν όλα τα παιδιά από πολλά εξαρτώμενα ήταν μεγάλη. ”Ήταν μεγάλη τιμή επίσης για τον σύλλογό μας που η αθλήτρια μας ανέβηκε στο βάθρο υψώνοντας την Ελληνική σημαία τιμώντας την Ελλάδα και την πόλη μας” δηλώνουν ο πρόεδρος κ. Κουραλίδης Παύλος και οι προπονητές Λεμονίδης Γεώργιος, Λεμονίδης Σταύρος και Λεμονίδης Μιλτιάδης και εύχονται στη Μαρία να πάει πιο ψηλά όπως και όλοι οι αθλητές-ριες του συλλόγου.

”Ανεξαρτήτου αποτελέσματος και χρώματος μεταλλίων, σημασία έχει η συμμετοχή και προσπάθεια”, δηλώνει σύσσωμο το Δ.Σ. του συλλόγου δίνοντας συγχαρητήρια στην αθλήτρια για την τόσο μεγάλη διάκριση ευχαριστώντας επίσης όσους με τον τρόπο τους στήριξαν την προσπάθεια αυτή. Στόχος είναι η ολυμπιάδα του 2017 με πλήρη στήριξη που θα διεξαχθεί στη Σαμψούντα (Τουρκία).