ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΖΩΝΩΝ ΤΗΣ ΤΟΛΜΗΣ

Εξετάσεις προαγωγής εγχρώμων και μαύρων ζωνών συλλόγου του Α.Σ.Taekwondo H Τόλμη Κιλκίς διεξήχθησαν το Σάββατο 4/2/2017 στην αίθουσα Μητρόπολης Κιλκίς, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε και η ετήσια κοπή της πίτας. Σύμφωνα με την ομοσπονδία ΕΛ.Ο.Τ. και τη WTF  δυο φορές το χρόνο εξετάζονται οι υποψήφιοι για προαγωγή προκειμένου να αποκτήσουν μεγαλύτερη ζώνη γνωρίζοντας φυσικά όλη την ύλη που απαιτείται για κάθε κατηγορία. Ο εξεταζόμενος-η καλείται να παρουσιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο υπολογίζοντας και το στρες σε ότι έχει διδαχθεί. Η ύλη αποτελείται από πούμσε ( Poomsae ), τεχνικές με υποτιθέμενο αντίπαλο, τεχνική χεριών, ποδιών εκτελώντας με ακρίβεια αλλά και αγωνιστικά, θραύσεις, αγωνιστικό και θεωρία. Σε όλες τις κατηγορίες αναλογεί ένα πούμσε ενώ στις μαύρες ζώνες συλλόγου απαιτείται όλη η ύλη, δηλαδή 8 poomsae και η διαδικασία αυτή έχει χαρακτήρα προεξεταστικής προκειμένου να διορθωθούν σημεία ώστε να ανταπεξέλθουν στις εξετάσεις ΕΛ.Ο.Τ. με την επίσημη επικύρωση. Η παρουσία όλων των αθλητών-ριών ήταν άψογη. Το πρώτο πρόγραμμα για 9 και 8 CUP και στο δεύτερο για 7-6-5-4-3-2-1 και μαύρες ζώνες. Διευκρίνιση ότι τα CUP είναι βαθμός έγχρωμων ζωνών και επικύρωση της γνώσης στην κάθε κατηγορία.

Τις μαύρες ζώνες συλλόγου έχουν αποκτήσει μετά από 6.5 με 7 έτη συνεχούς άσκησης και για την ΕΛ.Ο.Τ πάνω από 12 ετών σύμφωνα με τον σύλλογο οι:

 • Δεληγιαννίδης Χριστόφορος
 • Κεμεντσετσίδης Παναγιώτης
 • Αθανασιάδης Βασίλειος
 • Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος
 • Χιωτέλη Μαρία
 • Μελεκίδου Ειρήνη
 • Τερζιάδης Φίλιππος
 • Σκαρλάτος Χρήστος

Οι εξετάσεις έχουν ένα σημαντικό και σοβαρό χαρακτήρα ανεξαρτήτου ηλικίας, συνοδευόμενη από την αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλουν προβάλλοντας τις ικανότητες ως μονάδα ο κάθε ένας ξεχωριστά. Η τριμελής επιτροπή αναγνωρισμένων προπονητών και εξεταστών αποτελείτο από τους Ιωακείμ Πεχλιβάνη Gran Master Kukkiwon, Γρηγόριο Χαμαλίδη και Κωνσταντινίδη Σολομών Master ETU, δήλωσε ικανοποιημένη από την παρουσία όλων των αθλητών-ριών από τον μικρότερο με άσπρη ζώνη  έως και τη μαύρη. Σε αυτή την πραγματική γιορτή αθλητισμού βραβεύτηκαν αθλητές-ριες της αγωνιστικής ομάδας για τις επιτυχίες του 2016, που ανερχόταν συνολικά στις 85 διακρίσεις. Για άλλη μια χρονιά βραβεύονται από την Ε.ΤΑ.Β.Ε.  9 αθλητές-ριες και ο σύλλογος μέσα από τη γενική κατάταξη. Η παρουσία σχεδόν όλων των γονέων ήταν πολύ σημαντική παρά τις υποχρεώσεις υποστηρίζοντας με τον τρόπο τους όλη την προσπάθεια που κατέβαλλαν τα παιδιά δίνοντας ταυτόχρονα μια μεγάλη δύναμη να συνεχίζουμε ασταμάτητα.

Στις εξετάσεις προαγωγής ζωνών ήρθε να συμπληρώσει το πρόγραμμα των ενηλίκων όπου εξετάστηκαν με τις διαδικασίες που προβλέπονται από τους κανονισμούς ΕΛ.Ο.Τ. και WTF. Το δικαίωμα στον αθλητισμό δεν έχει φραγμούς αλλά μπορούμε και σε εξειδικευμένο τομέα. Σε αυτόν τον τομέα κατάφεραν μετά από αυστηρές εξετάσεις να επιτύχουν οι:

 • Κεμεντσετσίδης Ανέστης
 • Δεληγιαννίδης Δημήτριος
 • Χριστοφορίδης Νικηφόρος
 • Ταλαμπίρης Γεώργιος

Η αναγνώριση για όλους είναι ανεκτίμητης αξίας δηλώνουν ο πρόεδρος κ. Κουραλίδης Παύλος και οι προπονητές Λεμονίδης Γεώργιος, Λεμονίδης Σταύρος και Λεμονίδης Μιλτιάδης και εύχονται καλή συνέχεια στις διοργανώσεις που ακολουθούν.