2 ΧΡΥΣΑ, 1 ΑΡΓΥΡΟ ΚΑΙ 2 ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ Η ΤΟΛΜΗ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ G1 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ SOFIA OPEN 2017

Διεθνές πρωτάθλημα Taekwondo WTF G1 Sofia Open 2017 διεξήχθη στην Βουλγαρία ( Sofia ) στο γυμναστήριο Arena Armeec στις 4-5 Μαρτίου 2017. Δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλοι οι αθλητές-ριες αναγνωρισμένων συλλόγων ομοσπονδίας. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη από 43 κράτη και οι αγώνες διεξήχθησαν σε 8 τερέν και υποστηρίχτηκαν με ηλεκτρονικούς θώρακες και κάσκες Dae Do νέου τύπου video replay, πλαισιώνοντας ταυτόχρονα του νέους κανονισμούς διαιτησίας. Για πρώτη φορά στη Βουλγαρία διεξήχθη πρωτάθλημα G1 και υποστηρίχτηκε από αθλητές-ριες πανευρωπαϊκού, παγκοσμίου και ολυμπιακού επιπέδου.Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ σκληρός σε όλες τις κατηγορίες με βασική αιτία τη βαθμολογία από το G1 για την επόμενη Ολυμπιάδα. Στην ίδια διοργάνωση διεξήχθησαν επίσης αγώνες παίδων-κορασίδων και παμπαίδων-πανκορασίδων εφαρμόζοντας το σκορ στους ηλεκτρονικούς θώρακες μόνο με πλήρη εφαρμογή  κανονισμών. Η παρουσία Ελλήνων στο πρωτάθλημα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο με συμμετοχή πολλών αποστολών αξιόλογων αθλητών-ριών και προπονητών. Σε αυτό το πρωτάθλημα συμμετείχε και ο Α.Σ. Η Τόλμη Κιλκίς με την αποστολή που επανδρώθηκε από τους Α.Σ.Hwarang, Α.Σ. Άλμπατρος, Α.Σ. Ήφαιστος, Α.Σ. Φίλιππος Γιαννιτσών, Α.Σ. Φίλιππος Αλεξάνδρειας και Α.Σ. ΣΟΑΤ Τρικάλων. Η αποστολή στηρίχτηκε από τους προπονητές Ιωακείμ Πεχλιβάνη, Μυστακίδου Έλλη, Ορφανίδου Γεύση, Λεμονίδη Γεώργιο, Χαμαλίδη Γρηγόριο, Παϊταρίδη Νικόλαο. Συνολικά οι διακρίσεις ήταν σημαντικές ανεβάζοντας την κατάταξη της αποστολής.

Από τον Α.Σ. Η Τόλμη Κιλκίς συμμετείχαν 13 αθλητές-ριες και μετά από δύσκολες αναμετρήσεις κατάφεραν να διακριθούν οι :

Κουτσός Αριστείδης Junior έως 45 κιλά Χρυσό μετάλλιο

Λουκοβίτης Δημήτριος, cadet εως 61 κιλά, Χρυσό μετάλλιο

Κεμεντσετσίδης Παναγιώτης, cadet έως 61 κιλά, Αργυρό μετάλλιο

Μουλιώτα Αθανασία, junior έως 63 κιλά, Χάλκινο μετάλλιο

Παπουτσής Αθανάσιος,cadet έως 53 κιλά, Χάλκινο μετάλλιο

5η θέση: Νικολαίδης Ιωάννης children έως 30 κιλά

Αγωνίστηκαν επίσης με πολύ καλή παρουσία και νίκες οι :

Αναστασιάδης Σεβαστιανός senior έως 63 κιλά

Φουλεδάκη Μαρία senior female έως 67 κιλά

Δεληγιαννίδης Χριστόφορος senior έως 54 κιλά

Βαφειάδης Αθανάσιος junior έως 73 κιλά

Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος junior έως 51 κιλά

Καλφοπούλου Μαρία junior έως 52 κιλά

Αθανασιάδης Βασίλειος cadet έως 53 κιλά

Στη γενική κατάταξη ο σύλλογος βρέθηκε στην 6η θέση από 60 συλλόγους λόγω μεταλλίων στη διοργάνωση στην κατηγορία juniors (έφηβοι/νεάνιδες).

”Στόχος δεν είναι μόνο η διάκριση αλλά η βελτίωση τεχνικής κατάρτισης μέσα από δύσκολες αναμετρήσεις ενισχύοντας τη δυνατότητα. Η προσπάθεια που κατέβαλλαν στο σύλλογο με κοινό στόχο είναι μεγάλη φέροντας θετικά” δηλώνουν και δίνουν συγχαρητήρια ο πρόεδρος κ. Κουραλίδης Παύλος και οι προπονητές Λεμονίδης Γεώργιος, Λεμονίδης Σταύρος και Λεμονίδης Μιλτιάδης, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη στήριξη των γονέων και εύχονται καλή συνέχεια στις διοργανώσεις που έρχονται.