ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΛΜΗΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΥΡΩΝ ΖΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ

Εξετάσεις μαύρων ζωνών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντο ΕΛ.Ο.Τ, διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο Βασιλικών Θεσσαλονίκης στις 24/06/2017. Η συμμετοχή των υποψήφιων ανερχόταν στους 330 σύμφωνα με τις αιτήσεις και την Ε.ΤΑ.Β.Ε.. Οι εξετάσεις γίνονται από την Ελληνική Ομοσπονδία ΕΛΟΤ δυο φορές το χρόνο με απαιτούμενο χρόνο έξι έτη και άνω για τον πρώτο βαθμό ( DAN ), προκειμένου να υπάρχει γνώση και ένα σοβαρό επίπεδο. Οι υπεύθυνοι φορείς για την διεξαγωγή είναι στη Βόρεια Ελλάδα η Ε.ΤΑ.Β.Ε και στη Νότια η Ε.ΤΑ.Ν.Ε. Όλοι οι υποψήφιοι καλούνται να εκτελέσουν την ανάλογη ύλη σύμφωνα με τον βαθμό που αιτούνται, για το πρώτο DAN και άνω. Εξετάζονται στα πούμσε ( τεχνικές με υποτιθέμενο αντίπαλο ), χαμπομ κιρουγκι ( ασκήσεις αντιπάλου), χονσισούλ ( αυτοάμυνες ), κιρούγκι ( αγωνιστικό ), θραύσεις και θεωρία. Σε αυτή δοκιμασία συμμετείχε και ο Α.Σ. Η Τόλμη Κιλκίς με 4 αθλητές.

  • Δεληγιαννίδη Χριστόφορο,
  • Βαφειάδη Αθανάσιο,
  • Βαλσαμίδη Παύλο,
  • Λουκοβίτη Δημήτριο.

Η καλή προετοιμασία ενισχύει την τεχνική κατάρτιση, γνώση, ψυχολογία και αυτοπεποίθηση με αποτέλεσμα να είναι μονόδρομος η επιτυχία όποιου βαθμού. Οι εξετάσεις υποστηρίχτηκαν από τους ομοσπονδιακούς εξεταστές Λεμονίδη Γεώργιο, Βεζυρόπουλο Γεώργιο, Γαβριηλίδη Ιωάννη, Ζήκο Οδυσσέα και Παλτόγλου Θεοχάρη. Σύσσωμη η επιτροπή εξεταστών μαζί με τον πρόεδρο Ε.ΤΑ.Β.Ε κ. Μανώλη Χρήστο αναβαθμίζει το επίπεδο των εξετάσεων στηρίζοντας την προσπάθεια των αθλητών-ριών αλλά μέσα από την υποχρεωτική γνώση της ύλης.

Συγχαρητήρια έδωσαν για την άψογη παρουσία των αθλητών ο πρόεδρος κ. Κουραλίδης Παύλος και οι προπονητές Λεμονίδης Γεώργιος, Λεμονίδης Σταύρος και Λεμονίδης Μιλτιάδης και εύχονται καλή συνέχεια με υγεία.