ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΕΓΧΡΩΜΩΝ ΖΩΝΩΝ ΤΗΣ ΤΟΛΜΗΣ

Εξετάσεις προαγωγής εγχρώμων ζωνών του Α.Σ. Taekwondo ‘Η Τόλμη’ Κιλκίς, διεξήχθησαν στην αίθουσα Μητρόπολης Κιλκίς στις 28/06/2017. Η διαδικασία αυτή γίνεται δυο φορές το χρόνο σύμφωνα με την Ελληνική Ομοσπονδία ( ΕΛ.Ο.Τ. ) επικυρώνοντας την ενέργεια αυτή με τα επίσημα διπλώματα για την εγκυρότητα της απόκτησης του βαθμού.

Ο χαρακτήρας και η φιλοσοφία των εξετάσεων είναι ίδια με της ΕΛ.Ο.Τ. με σωστή προετοιμασία σε ανάλογο χρόνο δίνοντας ένα μήνυμα στα παιδιά ότι ‘ προσπαθώ να γνωρίσω καλύτερα, να διεκδικήσω και να πετύχω΄. Η ύλη που απαιτείται να γνωρίζει ο υποψήφιος είναι ανάλογα με το βαθμό που αιτείται να αποκτήσει. Οι βαθμοί των εγχρώμων ζωνών χαρακτηρίζονται ως κουπ ( CUP ) και ξεκινούν από το 10ο ως αρχάριοι και φτάνουν έως το 1, με επόμενο βήμα τη μαύρη ζώνη. Η ύλη συμπεριλαμβάνει τα Πούμσε ( τεχνικές με υποτιθέμενο αντίπαλο ), τεχνική ποδιών χεριών, τεχνική αγώνα, θραύσεις και θεωρία. Οι εξετάσεις διεξήχθησαν σε δυο προγράμματα, το πρώτο από 10 έως 8 cup και το δεύτερο από 7 έως 1 cup και μαύρη ζώνη συλλόγου. Πρέπει να τονίσουμε ότι στο πρόγραμμα συμμετείχαν και από το τμήμα baby taekwondo με δικαίωμα εξέτασης μια φορά το χρόνο για μισή ζώνη. Επίσης η μαύρη ζώνη συλλόγου είχε χαρακτήρα προετοιμασίας για το επόμενο βήμα στην ΕΛ.Ο.Τ.

Η διαδικασία αυτή υποστηρίχτηκε από την εξεταστική επιτροπή, μετά το αίτημα του συλλόγου στην Ε.ΤΑ.Β.Ε. Οι εξεταστές ήταν ο Ιωακείμ Πεχλιβάνης 7 DAN, Γρηγόρης Χαμαλίδης 6 DAN και Σολομών Κωνσταντινίδης 6 DAN.

Ήταν σημαντική και ουσιώδης η προσέγγιση των εξεταστών φέρνοντας το κλίμα σε μια ευχάριστη γιορτή ώστε τα παιδιά να απελευθερωθούν και να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους δίχως άγχος, αλλά με ευχαρίστηση και χαρά. Κατάφεραν να αποκτήσουν τη μαύρη ζώνη συλλόγου εξεταζόμενοι με ολόκληρη την ύλη, δηλαδή 8 πούμσε οι: Παπαδόπουλος Ιωάννης και Μιχαηλίδου Χρυσή, η οποία είναι μέλος του κλιμακίου Ε.ΤΑ.Β.Ε στον τεχνικό τομέα ( Poomsae ) κατακτώντας 3 χρυσά μετάλλια μετά από 3 προκριματικά το 2016.

Συγχαρητήρια έδωσαν σε όλους τους αθλητές-ριες για την άψογη παρουσία ειδικά των μικρών, ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κουραλίδης Παύλος και οι προπονητές Λεμονίδης Γεώργιος, Λεμονίδης Σταύρος και Λεμονίδης Μιλτιάδης ευχαριστώντας θερμά τους γονείς για την υπομονή, στήριξη και εμπιστοσύνη στο πρόσωπο των προπονητών.

Οι φωτογραφίες είναι ελεύθερες για λήψη!!