ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Ο ΚΟΥΤΣΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΤΗΣ ΤΟΛΜΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ G1 GREECE OPEN

Ανοικτό διεθνές πρωτάθλημα Taekwondo WTF G1 Greece Open διεξήχθη στο κλειστό Ολυμπιακό στάδιο Άνω Λιοσίων στην Αθήνα στις 17-18-19 Νοεμβρίου 2017 . Η συμμετοχή αθλητών-ριών ήταν πολύ μεγάλη από 54 κράτη και σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε 6 τερέν και τα δυο νέου τύπου με ηλεκτρονικούς θώρακες και κάσκες, video replay και τέσσερις κάμερες σε κάθε τερέν για τις ενστάσεις.

Πρέπει να τονίσουμε και να διευκρινίσουμε ότι τα G1 και G2 είναι βαθμολογούμενο για την επόμενη Ολυμπιάδα. Επίσης τα μετάλλια μπαίνουν στην παγκόσμια λίστα ( Rank ), που είναι και υπερ της κλήρωσης. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό διότι συμμετείχαν πανευρωπαϊκοί, παγκόσμιοι και Ολυμπιονίκες. Τη διοργάνωση σημάδεψαν και επισφράγισαν ειδικά οι: Steven Lopez, 5 φορές Ολυμπιονίκης στα 80 κιλά και πολλές φορές παγκόσμιος, επίσης ο χρυσός Εlsharabaty Saleh στα 80 κιλά.

Σε αυτή την άψογη διοργάνωση συμμετείχε και ο Α.Σ. Η Τόλμη Κιλκίς με 3 αθλητές:

  • Κουτσός Αριστείδης, Junior male -48 κιλά ο οποίος μετά από δυο νίκες κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο
  • Αναστασιάδης Σεβαστιανός senior male -63 κιλά και Δεληγιαννίδης Χριστόφορος senior male -54κιλά, ο οποίοι μετά από νίκη στη συνέχεια δεν κατάφεραν να διακριθούν παρά την πάρα πολύ καλή παρουσία.

Πρέπει να τονίσουμε ότι όλες οι συμμετοχές σε όποιο επίπεδο αγώνων εμπλουτίζουν την εμπειρία και ταυτόχρονα την αναβάθμιση της τεχνικής κατάρτισης. Ειδικά όμως σε μεγάλες διοργανώσεις G1 με συμμετοχή κορυφαίων ανα τον κόσμο ενισχύει όχι μόνον τις αγωνιστικές ικανότητες αλλά και την ψυχολογία που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μας. Σημασία έχει η συμμετοχή πάνω απ όλα ανεξαρτήτου διάκρισης δηλώνουν ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κουραλίδης Παύλος και οι προπονητές Λεμονίδης Γεώργιος, Λεμονίδης Σταύρος και Λεμονίδης Μιλτιάδης δίνοντας συγχαρητήρια στους αθλητές ευχόμενοι καλή συνέχεια και επιτυχίες στις διοργανώσεις που έρχονται.