1 ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ 2 ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ Η ΤΟΛΜΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΤΑΒΕ 2018

1ο τεχνικό προκριματικό πρωτάθλημα Taekwondo ( Poomsae ) για το 2018 της Ένωσης Β. Ελλάδος (Ε.ΤΑ.Β.Ε) διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Πυλαίας Θεσσαλονίκης στις 18/02/2018. Η συμμετοχή ήταν σημαντική όλων των κατηγοριών και οι αναμετρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε δυο τερέν. Η βαθμολόγηση γίνεται από πέντε διαιτητές και αφαιρούνται ο μεγάλος και ο μικρός βαθμός και από τους τρεις βγαίνει η γενική βαθμολογία. Οι αγώνες είναι ως εξής: Ατομικό με κατηγορία ζώνης έγχρωμης ή μαύρης, ζευγάρι ίδιου φύλου ίδιας κατηγορίας μέχρι 2 Cup ή μαύρης ζώνης, ομαδικό και μικτό. Έχει το δικαίωμα κάθε αθλητής-ρια να συμμετάσχει σε όλες τις κατηγορίες και να διεκδικήσει μια ή πολλές διακρίσεις. Η προσπάθεια αυτή γίνεται από την Ένωση για την αναβάθμιση του αθλήματος και συγκεκριμένα του Τεχνικού τομέα, τη γνώση, την εισαγωγή στο κλιμάκιο Ε.ΤΑ.Β.Ε και με δικαίωμα συμμετοχής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και σε διοργανώσεις εξωτερικού. Πρέπει να τονίσουμε ότι θέλει εντατική και λεπτομερειακή δουλειά διότι τα πούμσε απαιτούν Power and Speed-δύναμη ταχύτητα, ρυθμό-τέμπο, expression of energy γενική εικόνα και αποφυγή λαθών διότι κάθε λάθος αφαιρείται από την γενική βαθμολογία. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να αναβαθμιστεί στο τεχνικό κομμάτι του αθλήματος διότι είναι ένας τομέας που μπορεί να υποστηρίξει και υποστηριχτεί προσφέροντας τους αθλητές-ριες παροχές.

Σε αυτή την διοργάνωση συμμετείχε και ο Α.Σ. Η Τόλμη Κιλκίς με 4 αθλητές-ριες στο ατομικό. Η καλή προετοιμασία έφερε τις αθλήτριες να διακριθούν στις εξής θέσεις:

Μιχαηλίδου Χρυσή, στην κατηγορία γυναικών 18-29, Χρυσό μετάλλιο

Κωνσταντινίδου Μαρία, στην κατηγορία νεανίδων, Χάλκινο μετάλλιο

Ταξιάρχη Σοφία, στην κατηγορία νεανίδων, Χάλκινο μετάλλιο

Χιωτέλη Μαρία, στην κατηγορία κορασίδων για μικρή διαφορά δεν κατάφερε να προκριθεί στους 8 για να διεκδικήσει τη διάκριση.

Όλη η ομάδα κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια διεκδικώντας για το καλυτερο.Σημασία έχει όμως η συμμετοχή και η προσπάθεια.

Συγχαρητήρια έδωσαν στις αθλήτριες ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κουραλίδης Παύλος και οι προπονητές Λεμονίδης Γεώργιος. Λεμονίδης Σταύρος και Λεμονίδης Μιλτιάδης και εύχονται καλή συνέχεια στις επόμενες διοργανώσεις.