ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Ο ΚΟΥΤΣΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΤΗΣ ΤΟΛΜΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΕΦΗΒΩΝ

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Taekwondo WT της Ελληνικής ομοσπονδίας ΕΛ.Ο.Τ ανδρών-γυναικών και εφήβων-νεανίδων διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Τόφαλος Πάτρας στις 9-10-11 Φεβρουαρίου 2018.

Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα πολλές κατηγορίες να αγωνιστούν έως και 6 φορές με τον τελικό.

Οι αγώνες διεξήχθησαν σε 6 τερέν με κανονισμούς διαιτησίας WT και video replay νέου τύπου. Με τους νέους κανονισμούς της Ελληνικής ομοσπονδίας ΕΛ.Ο.Τ και ETU τα μετάλλια του 2018 θα διεκδικήσουν την εθνική του 2019, εφόσον συμπληρώσουν βαθμολογία και από διοργανώσεις όπως το President Cup και τα ανοικτά διεθνή G1 και G2.

Η άθροιση αυτών και με την υψηλότερη βαθμολογία σου δίνει το δικαίωμα να πλαισιώσεις την εθνική Ελλάδος.

Σε αυτή τη διοργάνωση συμμετείχε και ο Α.Σ. Η Τόλμη Κιλκίς με 6 αθλητές-ριες:

  • Κουτσός Αριστείδης, εφήβων, -51 κιλά, Χάλκινο μετάλλιο
  • Αναστασιάδης Σεβαστιανός, ανδρών, -63 κιλά, δεν κατάφερε να διακριθεί παρά τη νίκη.

Αγωνίστηκαν επίσης οι:

  • Κωνσταντινίδης Κων/νος, ανδρών, -87 κιλά
  • Καλφοπούλου Μαρία, νεανίδων, -52 κιλά

Και για πρώτη χρονιά αγωνίστηκαν στην κατηγορία εφήβων γεν 2003 με πολύ καλή παρουσία οι Παπουτσής Αθανάσιος -59 κιλά και ο Δαδούπης Φώτιος -68 κιλά.

Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό διότι διεκδικούν θέσεις πρωταθλητές Ευρώπης, παγκόσμιοι και αθλητές-ριες που συμμετείχαν στους προκριματικούς  για την Ολυμπιάδα. Το να μπορέσεις να κατακτήσεις μια θέση έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας, τη στιγμή που θέλει 4 νίκες για να μπεις στα μετάλλια.

Σημασία έχει η συμμετοχή, η προσπάθεια και διεκδίκηση πάνω από όλα δηλώνουν οι προπονητές Λεμονίδης Γεώργιος, Λεμονίδης Σταύρος και Λεμονίδης Μιλτιάδης δίνοντας συγχαρητήρια σε όλη την αποστολή για την άψογη παρουσία τους., και εύχονται καλή συνέχεια στις διοργανώσεις που έρχονται με πρώτη τους σχολικούς που θα διεξαχθούν στην Αθήνα στις 21-22 Μαρτίου 2018.