ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Ο ΚΟΥΤΣΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΤΗΣ ΤΟΛΜΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ 2018

Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Taekwondo Do WT διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο βαρέων αθλημάτων Άνω Λιοσίων( Αθήνα ) στις 21-22 Μαρτίου 2018 .

Δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλοι οι μαθητές-ριες, αθλητές-ριες οι οποίοι φοιτούν στο Λύκειο. Υπεύθυνοι διοργάνωσης ήταν το υπουργείο Παιδείας, Γενική γραμματεία αθλητισμού και για την διεξαγωγή των αγώνων στον τεχνικό τομέα μέσω tpss, όπως ζύγιση, κλήρωση, τερέν, ηλεκτρονικοί θώρακες, κάσκες και διαιτησία, ήταν υπεύθυνη η Ελληνική ομοσπονδία Taekwondo ΕΛΟΤ.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη με αναμετρήσεις για τελικό έως και 6 φορές σε πολλές κατηγορίες. Ήταν πολύ σημαντική η απόφαση να συμμετάσχει στους σχολικούς το ολυμπιακό άθλημα Taekwondo,δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς μαθητές-ριες, αθλητές-ριες να βελτιώσουν τη βαθμολογία τους μέσω μεταλλίων και μορίων προκειμένου να εισαχθούν σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ με το νόμο που ισχύει μέχρι σήμερα. Η προσπάθεια που καταβάλλουν είναι μεγάλη με στερήσεις και πιθανούς τραυματισμούς και για αυτό το λόγο είναι δικαίωμα για την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν.

Σε αυτή τη διοργάνωση συμμετείχε και ο Α.Σ. η Τόλμη Κιλκίς με 5 αθλητές-ριες, μαθητές-ριες.

  • Κουτσός Αριστείδης, -51 κιλά, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ( 2ο γενικό λύκειο Κιλκίς)
  • Μουλιώτα Αθανασία, -68 κιλά, κατέκτησε την 5η θέση μετά από δυο νίκες ( 1ο  γεν. Λύκειο Κιλκίς).

Συμμετείχαν επίσης αλλά δεν κατάφεραν να διακριθούν :

– Βαφειάδης Αθανάσιος -78 κιλά ( 1ο Γεν. Λύκειο Κιλκίς )

– Σκαρλάτου Γεωργία +68 κιλά ( 2ο γεν. Λύκειο Κιλκίς )

– Καλφοπούλου Μαρία -52 κιλά ( 1ο Γεν. Λύκειο Κιλκίς )

Στην ομάδα ενσωματώθηκε και ο μαθητής-αθλητής Μαυροφόρος Νικόλαος -78 κιλά, Λύκειο Ειρηνούπολης Ν. Πέλλας ο οποίος κατέκτησε την δεύτερη θέση Αργυρό μετάλλιο. Πρέπει να τονίσουμε ότι οι αθλητές-ριες μας έχουν μοριοδότηση από προηγούμενα πρωταθλήματα αλλά ο στόχος ήταν η βελτίωση.

Συγχαρητήρια έδωσαν σε όλη την αποστολή ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κουραλίδης Παύλος και οι προπονητές Λεμονίδης Γεώργιος, Λεμονίδης Σταύρος και Λεμονίδης Μιλτιάδης και εύχονται καλή συνέχεια στις διοργανώσεις που ακολουθούν.