ΔΥΝΑΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΤΟΛΜΗΣ ΣΤΟ 3TH PRESIDENT’S CUP 2018 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

3rd World Taekwondo President ‘s Cup ( Ανοικτό διεθνές πρωτάθλημα Taekwondo WT ) διεξήχθη στο κλειστό Ολυμπιακό γυμναστήριο Άνω Λιοσίων στην Αθήνα ,από 25 έως 29 Απριλίου 2018.

Η συμμετοχή ανερχόταν στους 2500 αθλητές-ριες από 70 κράτη σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ETU, όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Σε δέκα τερέν με ηλεκτρονικούς θώρακες και κάσκες Daedo, video replay και νέους κανονισμούς διαιτησίας πραγματοποιήθηκαν οι αναμετρήσεις που έφταναν στην πλειοψηφία των κατηγοριών έως 6 φορές.

Στη μεγαλύτερη αυτή διοργάνωση στα χρονικά του Taekwondo συμμετείχε ο Α.Σ. Η Τόλμη Κιλκίς με 7 αθλητές. Κατάφεραν να διακριθούν στην 5η θέση οι :

  • Παπουτσής Αθανάσιος, Junior -59 κιλά,
  • Κεμεντσετσίδης Παναγιώτης, Cadet -61 κιλά,

στερήθηκαν τη διάκριση για μια παρατήρηση.

Αναστασιάδης Σεβαστιανός, senior -63 κιλά, παρά τη νίκη δεν κατάφερε να διακριθεί διότι αντιμετώπισε τον Ισπανό πρωταθλητή ισάξια και τον τίμησαν με αναμνηστική φωτογραφία στο τερέν.

Αγωνίστηκαν επίσης με τη δυνατότερη καλή παρουσία οι: Δεληγιαννίδης Χριστόφορος, senior -54 , Κουτσός Αριστείδης Junior -51, Δαδούπης Φώτιος junior -68 κιλά, Λουκοβίτης Δημήτριος Cadet -57 κιλά.

Πρέπει να τονίσουμε και να διευκρινίσουμε ότι το πρωτάθλημα είχε δυο χαρακτήρες. Ο ένας ήταν προκριματικός για το πανευρωπαϊκό με την κατάκτηση όποιου μεταλλίου και ο δεύτερος βαθμολογία για την Ολυμπιάδα του 2020 ανεβαίνοντας ο κάθε ένας αθλητής-ρια στον παγκόσμιο πίνακα Rank List.

Το επίπεδο ήταν πάρα πολύ υψηλό διότι συμμετείχαν πολύ αξιόλογοι αθλητές-ριες, παγκόσμιοι, πανευρωπαϊκοί και Ολυμπιονίκες. Ήταν μεγάλη τιμή για την Ελλάδα να φιλοξενήσει ένα τόσο μεγάλο γεγονός με την ασύλληπτη συμμετοχή. Για άλλη μια χρονιά σύμφωνα με την ΕΤΘ θα διεξαχθούν οι αγώνες στην Αθήνα.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι οι αθλητές Κουτσός Αριστείδης, Δαδούπης Φώτιος και Παπουτσής Αθανάσιος στο President Cup συμμετείχαν ως επίλεκτοι ΕΤΑΒΕ και οι Αναστασάδης Σεναστιανός, Δεληγιαννίδης Χριστόφορος, Κεμεντσετσίδης Παναγιώτης και Λουκοβίτης Δημήτριος δηλωμένοι από τον Α.Σ. Η Τόλμη Κιλκίς.

Συγχαρητήρια έδωσαν σε όλους τους αθλητές, για την πολύ καλή παρουσία, ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κουραλίδης Παύλος και οι προπονητές Λεμονίδης Γεώργιος, Λεμονίδης Σταύρος και Λεμονίδης Μιλτιάδης και εύχονται καλή συνέχεια στις διοργανώσεις που ακολουθούν.