ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΕΞΗΧΘΗΣΑΝ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΖΩΝΩΝ ΤΗΣ ΤΟΛΜΗΣ

Εξετάσεις προαγωγής ζωνών ταεκβοντό διεξήχθησαν στον Α.Σ ‘ Η Τόλμη’ Κιλκίς στις 25 Ιουνίου 2018 στην αίθουσα Μητρόπολης (πρώην Νομαρχία Κιλκίς). Η αναβάθμιση των cup (βαθμός) γίνεται δύο φορές το χρόνο, σύμφωνα με την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό όπως και ETU και WT. ‘Ένας αθλητής-ρια με την εγγραφή έχει άσπρη ζώνη δηλαδή αρχάριος και στην συνέχεια με την εκπαίδευση (προπονήσεις) αποκτά γνώση και φυσική κατάσταση για όσο δύναται υπολογίζοντας την οποία ηλικία. Μετά από αυτό καλείται να μπει στην διαδικασία της εξέτασης διεκδικώντας τον βαθμό που αναλογεί. Η εντατική και μεθοδευμένη προετοιμασία αυξάνει την πιθανότητα καλής παρουσίας και επιτυχίας ταυτόχρονα. Η κάθε κατηγορία, δηλαδή ζώνη, έχει την ανάλογη ύλη και σε αυτό το κομμάτι καλείται να παρουσιάσει κάθε υποψήφιος-α.

Οι εξετάσεις χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ με το πρώτο από άσπρη ζώνη έως κίτρινη ζώνη και το δεύτερο από μισή πράσινη ζώνη έως και μαύρη ζώνη συλλόγου.

Η ύλη αποτελείται από τα πούμσε δηλαδή κινήσεις με άμυνα, λάκτισμα και μπλοκ σε υποτιθέμενο αντίπαλο, τεχνικές λακτισμάτων, τεχνικές χεριών, τεχνική αγώνα, θραύσεις και θεωρία. Η χρονική διάρκεια για να αποκτήσεις μαύρη ζώνη συλλόγου απαιτεί 6 έτη συνεχούς άσκησης και στο 7ο έτος έχεις δικαίωμα να διεκδικήσεις μαύρη ζώνη ομοσπονδίας.

Στις εξετάσεις όλοι οι αθλητές-ριες παρουσίασαν το καλύτερο εαυτό τους υποστηριζόμενοι από την εντατική προετοιμασία και επιβεβαιώθηκαν από την εξεταστική επιτροπή η οποία αποτελείτο από τον Ιωακείμ Πεχλιβάνη 7 DAN KUKKIWON, την Γρηγόριο Χαμαλίδη 6 DAN ETU και τον Κωνσταντινίδη Σόλων 6 DAN ETU.

Την πρώτη κορυφαία στιγμή έζησαν ο Αθανασιάδης-Λάμπρου Θεόδωρος και η Αθανασιάδου-Λάμπρου Παναγιώτα εκτελώντας άψογα όλη την ύλη με διαδικασία ΕΛ.Ο.Τ και απέκτησαν την μαύρη ζώνη συλλόγου.

‘’Όλη την προσπάθεια όλων των αθλητών-ριών στήριξαν οι γονείς απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τα παιδιά τους που τα θεωρούμε και δικά μας παιδιά. Ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στο πρόσωπό μας’’ δηλώνουν οι προπονητές Λεμονίδης Γεώργιος, Λεμονίδης Σταύρος και Λεμονίδης Μιλτιάδης και εύχονται καλό καλοκαίρι και καλή συνέχεια στην νέα σεζόν 2018-2019.