ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΖΩΝΩΝ ΤΗΣ ΤΟΛΜΗΣ ΚΑΙ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2019

Εξετάσεις προαγωγής εγχρώμων και μαύρων ζωνών Taekwondo συλλόγου διεξήχθησαν την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019  στην αίθουσα Μητρόπολης Κιλκίς.

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται δυο φορές το χρόνο σύμφωνα με τους κανονισμούς της ομοσπονδίας ΕΛΟΤ, της ETU και WT. Ο συμβολισμός της ζώνης είναι πολύ σημαντικός διότι περιέχει πολύ δουλειά, δύσκολες προπονήσεις, στόχους, όνειρα, διεκδίκηση με εμφανή χρωματική απόδειξη που επιδεικνύει όλα όσα αξίζουν.

Η ύλη που απαιτείται είναι πούμσε, τεχνική με φανταστικό αντίπαλο, τεχνική λακτισμάτων, χεριών ( άμυνες μέσα από μπλοκ ) , τεχνική αγώνα, θραύσεις, θεωρία. Με την κάθε κατηγορία ζωνών που απαιτεί ξεχωριστή ύλη.

Τα έτη που απαιτούνται από την έναρξη του αθλήματος μέχρι και τη μαύρη ζώνη ομοσπονδίας συμπεριλαμβανομένων όλων όσων πρέπει να καλυφθούν συνεχούς άσκησης είναι 6 έτη το πρώτο Poom-Dan.

Οι εξετάσεις διεξήχθησαν σε δυο προγράμματα , από άσπρη ζώνη 10 Cup μέχρι και πράσινη 6 Cup και το  δεύτερο από μπλε 5 Cup εως και μαύρη συλλόγου. Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι Το Poom Dan ανήκει στις μαύρες ζώνες . Η επιτροπή εξεταστών αποτελείτο από την Γεύση Ορφανίδου, προπονήτρια κλιμακίου ΕΤΑΒΕ, Γρηγόριος Χαμαλίδης και Σόλων Κωνσταντινίδης, όπου δήλωσαν ευχαριστημένοι με το επίπεδο όλων των αθλητών δίνοντας συγχαρητήρια για τη γνώση τους και την άψογη παρουσία τους.

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε η βράβευση των 25 αθλητών-ριών που διακρίθηκαν μέσα στο 2018-9. Επίσης η καθιερωμένη κοπή της πίτας για το 2019. Η προετοιμασία για τις εξετάσεις ήταν αρκετά δύσκολη για όλα τα παιδιά αλλά το αποτέλεσμα ήταν άριστο δήλωσαν ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κουραλίδης Παύλος και οι προπονητές Λεμονίδης Γεώργιος, Λεμονίδης Σταύρος και Λεμονίδης Μιλτιάδης και ευχαρίστησαν όλους του γονείς για το δικό τους αγώνα που δίνουν προκειμένου τα παιδιά  ( και αθλητές-ριες )να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις του αθλήματος. Η εμπιστοσύνη είναι η κινητήρια δύναμη για να είμαστε ακούραστοι με στόχους στη μεγάλη και υγιή οικογένεια του αθλητικού συλλόγου ‘Η Τόλμη’ Κιλκίς.