ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ TAEKWONDO WTF ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ETU

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Tae Kwon Do ETU στα πλαίσια της ευρύτερης γνώσης και με ενιαίο λειτουργικό πρόγραμμα στον αγωνιστικό τομέα, αποφάσισε να διεξαχθούν μια σειρά σεμιναρίων σε όλη την Ευρώπη.
Η έναρξη του προγράμματος έγινε από την Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα στο αμφιθέατρο του Hotel Corfu Holiday Palace από 4 έως 7 Σεπτεμβρίου 2014.
Σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι η έδρα της ETU βρίσκεται στην Ελλάδα με πρόεδρο τον Αθανάσιο Πραγαλό και γενικό γραμματέα τον Μιχαήλ Φυσετζίδη, μέλη ταυτόχρονα του Δ.Σ. της παγκόσμιας ομοσπονδίας WTF. Στόχος είναι η ενιαία γνώση προπονητών και διαιτητών των νέων κανονισμών. Η εξέλιξη στο αγωνιστικό είναι ραγδαία μέσα από τα ηλεκτρονικά συστήματα. Στις επόμενες διοργανώσεις ευρωπαϊκού και παγκοσμίου επιπέδου θα εφαρμοστεί η ηλεκτρονική κάσκα, σύμφωνα με την ETU, και αυτό από μόνο του εξασφαλίζει την αντικειμενικότητα.
Δίδαξαν: Ο κ. Chakir Chelbat, υπεύθυνος διαιτησίας παγκόσμιας ομοσπονδίας WTF, εφ’όλης της ύλης συμπεριλαμβανομένης και της κάρτας ενστάσεων (Video Replay) τονίζοντας ότι ενισχύεται το δικαίωμα και η γνώμη του προπονητή ( coach ) υπέρ του αθλητή-ριας.
Για τεχνικά θέματα και για κανονισμούς επίσης ο Phillipe Bouedo, πρόεδρος επιτροπής αγώνων WTF. Σημαντική ήταν και η παρουσίαση του ιατρού κ. Ιωάννη Θεοδωράτου για θέματα τραυματισμού και αντιμετώπισης, πρώτες βοήθειες που είναι και σοβαρό κομμάτι για την ασφάλεια των αθλητών-ριών.
Η συμμετοχή ανερχόταν στους 130 από Ελλάδα, Βουλγαρία, Κροατία, Ολλανδία, Ρωσία, Ρουμανία, Αλβανία, Νήσος Ναμ.
Σε αυτή τη διοργάνωση απαραίτητα συμμετείχε και ο προπονητής του Α.Σ. Η Τόλμη Κιλκίς Λεμονίδης Γεώργιος.
Στο τέλος του σεμιναρίου απονεμήθηκαν διπλώματα και αναμένονται οι ειδικές κάρτες για δικαίωμα συμμετοχής σε όλα τα G βαθμολογούμενα πρωταθλήματα και πανευρωπαϊκά. Όλη αυτή η οργανωμένη διαδικασία εισπράχτηκε θετικά από όλους τους προπονητές και σύμφωνα με τις εμπειρίες που είχαν αποκόμισαν στον ανάλογο βαθμό, βελτιώνοντας έτσι το επίπεδο και την σοβαρότητα που δικαιούται το ολυμπιακό άθλημα Tae Kwon Do WTF.
Ευχαρίστησαν οι προπονητές όλους τους παράγοντες και υπεύθυνους σεμιναρίου πιστεύοντας όλοι το καλύτερο για το μέλλον.
Συγχαρητήρια έδωσε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κουραλίδης Παύλος και τα μέλη του Δ.Σ. στον προπονητή Λεμονίδη Γεώργιο για τη συμμετοχή του και ευχήθηκαν καλή συνέχεια με υγεία στις διοργανώσεις που έρχονται.