ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΥΡΩΝ ΖΩΝΩΝ TAEKWONDO WTF ΤΗΣ ΕΛ.Ο.Τ.

Εξετάσεις μαύρων ζωνών Taekwondo WTF της Ελληνικής Ομοσπονδίας  ΕΛ.Ο.Τ. διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στη Θεσσαλονίκη στις 24/01/2016 για την Ε.ΤΑ.Β.Ε. και για την Ε.ΤΑ.Ν.Ε. στην Αθήνα στις 30/01/2016. Σε τρία τερέν πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις κατανεμημένα με την ύλη που απαιτείται από την ομοσπονδία διεκδικώντας τη μαύρη ζώνη 1st DAN-Poom και άνω. Η ύλη αποτελείτο από Poomsae ( κινήσεις αγωνιστικού χαρακτήρα με υποτιθέμενο αντίπαλο) , Habon Kyorugi και Hosinsul ( τεχνικές με μπλοκ ), αυτοάμυνες με ρίψεις και αντιμετώπιση από διάφορα αντικείμενα , Kyorugi ( τεχνική αγωνιστικού ), θραύσεις και θεωρία. Το επίπεδο των γνώσεων και η εφαρμογή τους πρέπει να είναι σωστά ώστε να εξασφαλίσει ο εξεταζόμενος την ανάλογη βαθμολογία και να θεωρηθεί επιτυχής.

Σε αυτή τη διαδικασία συμμετείχε και ο Α.Σ. ‘Η Τόλμη’ Κιλκίς με τον αθλητή Λασκάκη Χρήστο του οποίου η παρουσία ήταν πολύ καλή πιστεύοντας ότι κάλυψε τα απαιτούμενα για την επιτυχία του βασιζόμενη στη σωστή προετοιμασία. Τα αποτελέσματα αναμένονται για όλους τους υποψηφίους. Ο χρόνος που απαιτείται για να διεκδικήσεις τη μαύρη ζώνη είναι τουλάχιστον επτά έτη συνεχούς άσκησης. Υπεύθυνος εξετάσεων ήταν ο κ. Μανουσακίδης Νικόλαος με τους ομοσπονδιακούς εξεταστές Λεμονίδη Γεώργιο, Γαβριηλίδη Ιωάννη και Παλτόγλου Θεοχάρη.

Για την αναβάθμιση του αθλήματος και τον σεβασμό του παράλληλα, όπως την ηθική αμοιβή των αθλητών-ριών πρέπει να είμαστε σοβαροί καλύπτοντας τους υποψήφιους τεχνικά και ψυχικά ώστε  να μην έρχονται οι εξεταστές σε πολύ δύσκολη θέση να απορρίπτουν” δηλώνει η επιτροπή  σεβόμενη επίσης τις προσπάθειες και τη στήριξη των γονέων.

Συγχαρητήρια έδωσαν στον αθλητή οι προπονητές του συλλόγου για την προσπάθεια πάνω απ όλα και εύχονται καλή επιτυχία.