ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΕΓΧΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΜΑΥΡΩΝ ΖΩΝΩΝ ΤΟΥ Α.Σ. ‘Η ΤΟΛΜΗ’ ΚΙΛΚΙΣ

Εξετάσεις προαγωγής εγχρώμων και μαύρων ζωνών ( βαθμός Cup-Poom ) του Α.Σ. Taekwondo ‘Η Τόλμη’ Κιλκίς, διεξήχθησαν στην αίθουσα Μητρόπολης-πρώην Νομαρχίας Κιλκίς την Κυριακή 07/02/2016.
Σύμφωνα με την Ελληνική Ομοσπονδία ΕΛ.Ο.Τ. και την Παγκόσμια ( WTF ) η ύλη είναι καθορισμένη ανά κατηγορία και πραγματοποιούνται δυο φορές το χρόνο. Οι ηλικιακές κατηγορίες είναι από 3 έως 5 ετών στο baby taekwondo πρόγραμμα και εξετάζονται μια φορά το χρόνο για 1 Cup και από 5 ετών και πάνω 2 φορές. Η ύλη αποτελείτο από Poomsae ( κινήσεις ακριβείας με υποτιθέμενο αντίπαλο και θεωρείται βασικό μάθημα, kibon τεχνική χεριών, pachagui τεχνική ποδιών, step sogi βηματισμοί αγώνα, θεωρία και kyupka θραύσεις.
Σε δυο τμήματα πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις από 10 cup έως 7 cup στο 1ο και από 6 cup έως και μαύρη ζώνη συλλόγου στο 2ο. Η συνολική παρουσία όλων των αθλητών-ριών ήταν άψογη και ουσιώδης. Η καλή προετοιμασία καρποφόρησε και το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Η εξεταστική επιτροπή αποτελείτο από τους Πεχλιβάνη Ιωακείμ 7 Dan Κukkiwon, Χαμαλίδη Γρηγόριο 6 Dan ETU και Κωνσταντινίδη Σολομών 6 Dan ETU.
Ήταν μια γιορτή αθλητισμού πλαισιώνοντας την η καθιερωμένη κοπή της πίτας με πρωταγωνιστές όλους τους αθλητές-ριες. Η διεκδίκηση ανεξαρτήτου ηλικίας για την επιτυχία έχει τη δική του αξία. Τη μαύρη ζώνη συλλόγου διεκδίκησε ο αθλητής Λουκοβίτης Δημήτριος ο οποίος εξετάστηκε σε όλη την ύλη με άριστη παρουσία και εισέπραξε τους επαίνους της επιτροπής.
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν για την πανελλήνια διάκριση 2015 με αναμνηστική πλακέτα οι αθλητές-ριες: Καϊκη Βαλσάμω για το χάλκινο μετάλλιο γυναικών και το αργυρό νέων γυναικών έως 21 ετών, Μουλιώτα Αθανασία χάλκινο μετάλλιο εφήβων-νεανίδων και ο Παπουτσής Αθανάσιος για το χάλκινο μετάλλιο παίδων.
Ήταν σημαντική και σπουδαία η παρουσία των γονέων και φίλων και στα δυο προγράμματα για την εμψύχωση των υποψηφίων, δηλώνουν ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κουραλίδης Παύλος καθώς και οι προπονητές Λεμονίδης Γεώργιος, Λεμονίδης Σταύρος και Λεμονίδης Μιλτιάδης και εύχονται καλή συνέχεια σε όλη τη σεζόν 2016.