ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ, ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΟΛΜΗΣ ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Η Ένωση Ταεκβοντο Βορείου Ελλάδος Ε.ΤΑ.Β.Ε. διοργάνωσε επίσημο ανοικτό πανελλήνιο σεμινάριο προπονητικής, πρώτων βοηθειών και φυσικοθεραπείας, στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής στις 22-23 και 24 Απριλίου 2016.

Το πρόγραμμα αποτελείτο από πρώτες βοήθειες, αγωνιστικό, πούμσε  φυσικοθεραπεία, αθλοπαιδιές και διαιτησία. Οι συμμετέχοντες ανερχόταν στους 90 προπονητές με στόχο τον εμπλουτισμό των γνώσεων θεωρητικής και πρακτικής. Τις πρώτες βοήθειες κάλυψε επίσημη ομάδα εκπαιδευτών διασωστών από το Ε.Κ.Α.Β. Θεσσαλονίκης διδάσκοντας την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση ( ΚΑΡΠΑ ), επίσης τον πνιγμό από νερό και με αντικείμενο. Είναι πολύ σημαντικό να προσφέρεις με όσες γνώσεις προκειμένου να σωθεί ένας άνθρωπος.

Τo αγωνιστικό γκρούπ δίδαξε ο Master Jesus Tortosa Ισπανός προπονητής και επί σειρά ετών υπεύθυνος στην εθνική Ισπανίας, με θεωρία συνεχίζοντας με τακτική και πρακτική σύμφωνα με το νέο Ταεκβοντο που εφαρμόζεται παγκοσμίως και στην Ολυμπιάδα.

Τα Poomsae τα οποία έχουν ραγδαία εξέλιξη δίδαξε ο Master Κy-Tu Dang, υπεύθυνος της παγκόσμιας ομοσπονδίας WTF για τον τρόπο εκτέλεσης, ακρίβεια, και κινησιολογία αγωνιστική πλέον διότι έχουν μπει στο πρόγραμμα των πρωταθλημάτων Ελλάδος ETU και WTF. Επίσης πολύ σημαντική ήταν και ανάλυση, καθοδήγηση και αντιμετώπιση τραυματισμών από τη φυσιοθεραπεύτρια της Ε.ΤΑ.Β.Ε. Σμαρώ Βαβουλίδου .

Η εκπαίδευση είναι μεγάλη ευθύνη σε όλους τους τομείς. Πρωτεύον είναι η ψυχολογία ειδικά στα μικρά παιδιά που πρέπει να στηριχτεί με παιχνίδι αλλά με πολλά στοιχεία του Ταεκβοντο. Αυτό το ευαίσθητο κομμάτι ανέλαβε να διδάξει ο πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Χριστίδης Ανδρέας, προπονητής Ε.ΤΑ.Β.Ε., εκθέτοντας και το βιβλίο του ΠΑΙΔΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ.

Σε αυτή τη σπουδαία και σημαντική ενέργεια του προέδρου της Ε.ΤΑ.Β.Ε. κ. Μανώλη Χρήστου μέσα από το σεμινάριο και προπονητές, να αναβαθμίσει το ολυμπιακό άθλημα Tαεκβοντο, συμμετείχε και ο προπονητής του Α.Σ. Τόλμη Κιλκίς Λεμονίδης Γεώργιος, ομοσπονδιακός εξεταστής και coach της Ε.ΤΑ.Β.Ε. να στηρίξει την προσπάθεια και ταυτόχρονα να αποκομίσει.

”Στόχος ήταν και είναι η γνώση σε όλα τα επίπεδα” δηλώνει ο προπονητής Λεμονίδης Γεώργιος, προκειμένου να βελτιωθούν οι αθλητές-ριες του συλλόγου θεωρητικά και τεχνικά για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των πρωταθλημάτων και εύχεται καλή συνέχεια με υγεία.

Στο τέλος της διοργάνωσης αποδόθηκαν διπλώματα παρακολούθησης σεμιναρίου και από το Ε.Κ.Α.Β. Ευρωπαϊκό BLS.

 

 

Με εκτίμηση