ΤΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ Η ΤΟΛΜΗ ΣΤΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ G1 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ανοικτό διεθνές G1 πρωτάθλημα Taekwondo διεξήχθη στο Paok Sports Arena στις 10-12 Ιουνίου 2016.

Πρέπει να τονίσουμε ότι οι διοργανώσεις G1 και G2 είναι μοριοδοτούμενα πρωταθλήματα από την WTF για την επόμενη Ολυμπιάδα του 2020. Η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη παρά την εξεταστική σε όλα επίπεδα. Οι αγώνες διεξήχθησαν σε έξι τερέν με ηλεκτρονικούς θώρακες και κάσκες, με video replay, με νέους κανονισμούς διαιτησίας την οποία πλαισίωσαν στο μεγαλύτερο μέρος διεθνείς διαιτητές. Οι αναμετρήσεις ήταν πολύ σκληρές ειδικά στων ανδρών-γυναικών διότι συμμετείχαν αξιόλογοι πρωταθλητές-ριες και ολυμπιονίκες, διεκδικώντας τα μόρια. Αρκετοί εκ των αγωνιζόμενων όμως έχουν πάρει ήδη το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα του 2016.

Σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση τιμώντας και την χώρα μας συμμετείχε και ο Α.Σ. Η Τόλμη Κιλκίς με 6 αθλητές:

  1. Κουτσός Αριστείδης, junior, έως 45 κιλά, Αργυρό μετάλλιο
  2. Βαλσαμίδης Παύλος, junior, έως 78 κιλά, Αργυρό μετάλλιο
  3. Δεληγιαννίδης Χριστόφορος, junior, έως 48 κιλά, Χάλκινο μετάλλιο

Συμμετείχαν επίσης αλλά δεν κατάφεραν να διακριθούν παρά τη μεγάλη προσπάθεια οι:

  1. Αναστασιάδης Σεβαστιανός, senior, έως 63 κιλά
  2. Βαφειάδης Αθανάσιος, junior, έως 73 κιλά
  3. Κωνσταντινίδης Κυριάκος, junior, έως 63 κιλά

”Η εμπειρία που αποκομίζουν όλοι οι αγωνιζόμενοι με ή δίχως διάκριση είναι πολύ σημαντική”.

Στα πρωταθλήματα G1 και G2 η κλήρωση μπορεί να σε φέρει απέναντι σε αθλητές-ριες υψηλού επιπέδου και αυτό σε κτίζει αγωνιστικά. Με πολύ δουλειά, θυσίες και συνεχείς αναμετρήσεις, με βάσεις τεχνική και ψυχολογία, μπορείς να διεκδικήσεις. Το ολυμπιακό άθλημα Taekwondo έχει κερδίσει πολλούς παγκοσμίως που σήμερα είναι αθλητές-ριες  και  αγωνίζονται διεκδικώντας την επιτυχία. Για την ομαλή και επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων αξίζουν συγχαρητήρια η Ε.ΤΑ.Β.Ε. με πρόεδρο τον κ. Μανώλη Χρήστο και η ETU με τους εκπροσώπους της.

Συγχαρητήρια επίσης έδωσαν σε όλους τους αθλητές-ριες του συλλόγου ο πρόεδρος κ. Κουραλίδης Παύλος και οι προπονητές Λεμονίδης Γεώργιος, Λεμονίδης Σταύρος και Λεμονίδης Μιλτιάδης για τη συμμετοχή πάνω απ όλα και εύχονται καλή συνέχεια στο μακρύ δρόμο που έχουμε.