ΧΑΛΚΙΝΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ Η ΜΑΡΙΑ ΦΟΥΛΕΔΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Σ ΤΟΛΜΗ ΚΙΛΚΙΣ

Ολυμπιάδα Deaflympics Samsun 2017, διεξήχθη στην Τουρκία και συγκεκριμένα στη πόλη Σαμψούντα από 18 έως τέλη Ιουλίου 2017 με  όλα τα ολυμπιακά αθλήματα να διεξάγονται σε διάφορα αθλητικά στάδια της πόλης. Την διοργάνωση πλαισίωσε και το Taekwondo WTF με μεγάλη συμμετοχή κρατών και αθλητών-ριών σε όλες τις κατηγορίες που πραγματοποιήθηκαν  στο κλειστό στάδιο ‘Ataturk Sport Salun’.

Οι ολυμπιακές κατηγορίες κιλών είναι ανδρών έως 58 κιλά, -68 κιλά, -80 κιλά και +80 κιλά. Γυναικών έως 49 κιλά, -57 κιλά, -67 κιλά, και +67 κιλά.

Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό διότι όλοι οι αθλητές-ριες είχαν μεγάλες διακρίσεις από πανευρωπαϊκά, παγκόσμια και την προηγούμενη Ολυμπιάδα. Για να εισαχθείς στην Ολυμπιακή εθνική σύμφωνα με την Ολυμπιακή επιτροπή για κάθε κράτος αθροίζεται η βαθμολογία από τις διακρίσεις συνολικά. Το κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να συμμετέχει με 4 αθλητές-ριες.

Η εθνική αποστολή επανδρώθηκε από τη Φουλεδάκη Μαρία έως 67 κιλά Α.Σ. Τόλμη Κιλκίς, Λιότσος Παύλος έως 58 κιλά Α.Σ. Αλμπατρος, Κουτσουμπελης Χαράλαμπος έως 68 κιλά Γαία Αθηνών και Χαμπάκης Γεώργιος έως 80 κιλά Α.Σ. Υψηλάντης Αθηνών. Η καλή προετοιμασία στους συλλόγους και στην εθνική έφεραν τους αθλητές-ριες στη θέση να μπορούν να διεκδικήσουν. Μετά από δύσκολους αγώνες η Μαρία Φουλεδάκη κατέκτησε 3η θέση χάλκινο μετάλλιο, ο Λιότσος Παύλος 3η θέση χάλκινο μετάλλιο, στην οκτάδα ο Χαμπάκης Γεώργιος και ο Κουτσουμπελης Χαράλαμπος παρά την πολύ καλή παρουσία η άδικη ποινή στα 5 δεύτερα του στέρησε το ρεπασαζ.

Η Ελλάδα επέστρεψε με 5 μετάλλια συνολικά σε όλα τα αθλήματα. Η αναφορά στη μαθήτριά μας είναι χαρά και τιμή για την κατάκτηση. Η Μαρία ξεκίνησε το taekwondo σε ηλικία 5 ετών δειλά δειλά και μεγαλώνοντας ο προπονητής του συλλόγου Λεμονίδης Γεώργιος διέκρινε τη θέληση και αγωνιστικότητα με τον υγιή εγωισμό για διάκριση. Συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις G1 με διακρίσεις, δυο φορές στο βάθρο στην ΕΛ.Ο.Τ. στα πανελλήνια, επί σειρά ετών μέλος του κλιμακίου της Ε.ΤΑ.Β.Ε. με χρυσά μετάλλια, τρεις φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ομοσπονδία Deaf, δεύτερη στο πανευρωπαϊκό και τρίτη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Προικισμένη πλέον από τεχνική κατάρτιση και εμπειρίες διεκδίκησε και κατάφερε να υψώσει την Ελληνική σημαία ως Ολυμπιονίκης. Σε όλη την προσπάθειά της μαζί και οι προπονητές Λεμονίδης Σταύρος και Λεμονίδης Μιλτιάδης.

Η χαρά είναι απερίγραπτη που η αθλήτριά μας χάρισε στην Ελλάδα και στην πόλη μας το Κιλκίς, ένα Ολυμπιακό μετάλλιο συγχαίροντας ταυτόχρονα όλη την Ελληνική αποστολή, δήλωσαν ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κουραλίδης Παύλος και οι προπονητές Λεμονίδης Γεώργιος, Λεμονίδης Σταύρος και Λεμονίδης Μιλτιάδης και εύχονται υψηλότερες διακρίσεις στο μέλλον ανεβάζοντας και πάλι την ελληνική σημαία ψηλά. Ευχαριστούμε επίσης το χορηγό μας Φάρμα Κουκάκη για την πολύτιμη στήριξη.