ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΦΩΝ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΦΟΥΛΕΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΟΤΣΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

Εκδήλωση της Ομοσπονδίας Βαρήκοων ( Κωφών ) διεξήχθη στον αμφιθέατρο χώρο της Δημαρχίας Πανοράματος τον μήνα Μάρτιο 2018. Στόχος της διοργάνωσης ήταν να περάσει το μήνυμα ότι όλοι μπορούν να έχουν την ικανότητα αρκεί να προσπαθήσουν.

Είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους τους φορείς με πρώτη την Ομοσπονδία και στη συνέχεια όλων των υπευθύνων κάθε ιδιότητας. Επίκεντρο είναι το παιδί που η ύπαρξή του για κάθε γονιό είναι το πολυτιμότερο στη ζωή τους και ταυτόχρονα όλων μας.

Μπορούμε να πετύχουμε πολλά και το πρόβλημα να το μετατρέψουμε σε προτέρημα, δηλώνει ο προπονητής του Α.Σ. Η Τόλμη Κιλκίς, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής. Πολλά παιδιά με βαρηκοΐα αθλούνται δίχως κίνητρο, και για το λόγο αυτό την όλη διοργάνωση στήριξαν οι Ολυμπιονίκες Deaflympics του Taekwondo Φουλεδάκη Μαρία του Α.Σ. Η Τόλμη Κιλκίς, ο Λιότσος Παύλος του Α.Σ. Άλμπατρος Μενεμένης και Καλαϊτζής Κώστας του Α.Σ. Κουφαλίων Χάλκινο παγκόσμιο μετάλλιο στα Πούμσε ( Poomsae ).

Δημιουργήθηκαν πολλά ερωτηματικά από τους μαθητές από τους συμμετέχοντες μαθητές σχολείων κωφών για το που μπορούμε να φτάσουμε αν προσπαθήσουμε και αυτό θεωρείται ως επιτυχία της προσπάθειας. Υπήρχαν ερωτήσεις, ήρθαν πολύ κοντά με τους Ολυμπιονίκες αγγίζοντας το μετάλλιο με απερίγραπτη χαρά και ενθουσιασμό. Η χαρά ήταν μεγάλη επίσης για την Ομοσπονδία με εκπρόσωπο και υπεύθυνο διοργάνωσης τον κ. Φίλιππο Καλαβρέζο.

Από την ομοσπονδία παρευρέθηκαν και στήριξαν ο αντιπρόεδρος κ. Κάψης Αθανάσιος και υπεύθυνος τεχνικού τομέα κ. Ρενιέρης Σταύρος, και ο κ. Λεμονίδης Γεώργιος, προπονητής Taekwondo και συνεργάτης της Ομοσπονδίας.