ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ DAN ΕΛ.Ο.Τ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΖΩΝΩΝ ΤΗΣ ΤΟΛΜΗΣ

Εξετάσεις μαύρων ζωνών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ΕΛ.Ο.Τ) πραγματοποιήθηκαν στην Θεσ/νίκη στις 22/10/2023 με συμμετοχή συλλόγων και αθλητών-ριών της Β.Ελλάδος.

Από τον Α.Σ ‘Η Τόλμη’ Κιλκίς διεκδίκησαν οι αθλήτριες Χατζή Αναστασία και Δεγκιάρη Διονυσία με άψογη παρουσία και τεχνική κατάρτιση. Υπεύθυνοι ομοσπονδιακοί εξεταστές ήταν οι Λεμονίδης Γεώργιος 6 Dan και Πεχλιβάνης Ιωακείμ 8 Dan.

Με το παράδειγμα της άψογης παρουσίας των αθλητριών του συλλόγου συνέχισαν οι εξετάσεις προαγωγής εγχρώμων ζωνών του Α.Σ. Η Τόλμη Κιλκίς που διεξήχθησαν στις 29/01/23 στις εγκαταστάσεις του συλλόγου.

Ο κάθε αθλητής-ρια καλείται να δώσει εξετάσεις δύο φορές το χρόνο, σύμφωνα με την ομοσπονδία ΕΛΟΤ, με την ύλη που καθορίζεται ανά κατηγορία.

Η ύλη αποτελείται από τα

  • Τεχνικές ακριβείας (poomsae),
  • Τεχνική αυτοάμυνας (Χαμπόμ κιρούκι)
  • Τεχνική λακτισμάτων,
  • Γροθιές (τσιρούκι)
  • Αγώνας (κιρούκι)
  • Θεωρία
    Πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχει το αγωνιστικό που αποκαλείται κιρούκι και το τεχνικό αγωνιστικό. Πλέον υποστηρίζονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για μοριοδότηση μέσα από διακρίσεις και οι δυο κατηγοριες.

Με σεβασμό στους αθλητές-τριες σε όλες τις ηλικίες στηρίζοντας αυτή την προσπάθεια και διεκδίκηση στήριξαν οι ομοσπονδιακοί εξεταστές Ιωακείμ Πεχλιβάνης 8 Dan και υπεύθυνος στον τεχνικό τομέα ταεκβοντό της ΕΤΑΒΕ και ο κ. Γρηγόρης Χαμαλίδης 6 Dan.
Κρίθηκαν και βαθμολογήθηκαν όλοι οι εξεταζόμενοι βγάζοντας τον καλύτερο εαυτό τους.

Η προαγωγή σημαίνει επιτυχία αλλά και περισσότερη δουλειά για την βελτίωση, δηλώνουν οι προπονητές του συλλόγου Λεμονίδης Γεώργιος, Λεμονίδης Σταύρος, Λεμονίδης Μιλτιάδης, ευχαριστώντας τους εξεταστές για την αξιολογηση. Επίσης ευχαρίστησαν τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους στο πολυτιμότερο της ζωής που λέγεται παιδί.