Η Τολμη στο 12th Spanish Open Tae Kwon Do 2014

Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Taekwondo WTF G1 (Spain Open) διεξήχθη στην πόλη Καστέλο της Ισπανίας στις 17-18 Μαΐου 2014. H συμμετοχή ανερχόταν στους 1200 αθλητές –ριες από 44 κράτη με αναμετρήσεις έως και 5-6 φορές σε πολλές κατηγορίες.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε 8 τερέν με ηλεκτρονικούς θώρακες Daedo και video replay πλήν των παίδων (cadet). Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα εφαρμόστηκαν οι νέοι κανονισμοί διαιτησίας WTF μετά το Πανευρωπαϊκό Α/Γ στο Μπακού. Η ελλιπής όμως ενημέρωση έφερε την έκπληξη σε πολλούς προπονητές γενικά.

Το επίπεδο και ο σκληρός ανταγωνισμός ήταν τα χαρακτηριστικά σημεία  του πρωταθλήματος γιατί οι κατηγορίες πλαισιώθηκαν από αθλητές –ριες Πανευρωπαϊκού , Παγκοσμίου επιπέδου όπως και Ολυμπιονικών.

Οι κατηγορίες που συμμετείχαν ήταν  Cadets m/f ( Π/K ), Junior m/f ( E/N ) και Senior m/f ( A/Γ ). Σε αυτή την διοργάνωση συμμετείχε η Ελληνική και Κυπριακή αποστολή που αποτελείται από τους εξής συλλόγους: Α.Σ. Χουαρανγκ Θεσσαλονίκης, Α.Σ. Η Τόλμη Κιλκίς, Α.Σ. Φίλιππος Αλεξάνδρειας, Α.Σ. ΣΟΑΤ Τρικάλων, Α.Σ. Καρδίτσας, Α.Σ. Βύρωνας Αθηνών, Α.Σ. Kyung Hee Αθηνών, Α.Σ. Αιγάλεω Αθηνών, Α.Σ. Νικολάου Κύπρου.

Διακρίθηκαν μετά από σκληρές αναμετρήσεις οι:

  1. Μωυσίδου Μαρία νεανίδων -63 κιλά  Χρυσό Μετάλλιο
  2. Σιμιτσής Γεώργιος ανδρών -54 κιλά Χάλκινο Μετάλλιο
  3. Μπούτιος Σωτήριος εφήβων -55κιλά Χάλκινο Μετάλλιο
  4. Πετράκης Δημήτριος εφήβων -59 κιλά Χάλκινο Μετάλλιο
  5. Κουττούκη Κυριακή γυναικών – 46 κιλά Χάλκινο Μετάλλιο

Στην οκτάδα Χαμαλίδης Κωνσταντίνος ανδρών -63 κιλά. Σημαντική ήταν η προσπάθεια που κατέβαλε μετά από δύο νίκες στερήθηκε όμως την διάκριση για έναν πόντο από έναν εξίσου  αντίπαλο.

Συμμετείχαν επίσης με πολύ καλή παρουσία οι:

Ιωακειμίδης Ιωάννης εφήβων -59 κιλά

Κουκουλέτσος Σταύρος εφήβων -63 κιλά

Κουτσός Αριστείδης παίδων -37 κιλά

Δεληγιαννίδης Χριστόφορος εφήβων -45 κιλά

Καλφοπούλου Μαρία κορασίδων -41 κιλά

Μπαϊταρίδου Εύα κορασίδων -44 κιλά

Την ομάδα στήριξαν αγωνιστικά και ηθικά σε όλες τις προσπάθειες της , το Team των προπονητών: Πεχλιβάνης Ιωακείμ, Λεμονίδης Γεώργιος, Χαμαλίδης Γρηγόριος, Μπαϊταρίδης Νικόλαος, Νικολάου Νικόλαος , Κουκουλέτσος Βάϊος.

Παρά το αποτέλεσμα με ή δίχως μετάλλιο σημασία έχει η συμμετοχή, ο στόχος και η βελτίωση αγωνιστικής δυνατότητας προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αναμετρήσεις που έρχονται όποιου χαρακτήρα κ επιπέδου.

Αίσθηση έκανε για ακόμη μια φορά η συμμετοχή στους αγώνες Poomsae του Έλληνα Grand Master Πεχλιβάνη Ιωακείμ αλλά παρά την προσπάθεια που κατέβαλλε δυστυχώς δεν στάθηκε δυνατή η διάκριση του για 0.1 διαφορά στην βαθμολογία.

Σημαντική ήταν η παρουσία του 2ου  Ολυμπιονίκη του Σύδνευ Γκαμπριέλ Εσπεράντζα Περέζ και του Κορεάτη προπονητή της Εθνικής Ισπανίας και πρόεδρο της ένωσης Κιμ Γιοκιμ.

Συγχαρητήρια έδωσαν το Team των προπονητών σε όλους τους αθλητές –ριες για τις διακρίσεις αλλά πρώτα απ όλα για την συμμετοχή, το ήθος και την άψογη συμπεριφορά τους καθ όλη την διάρκεια της αποστολής.